Grande mener NTNU i for stor grad har tatt hensyn til politiske forventninger 21. januar 2025 - 10:42
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Vil ikke gjøre Students at Risk til en permanent ordning Venstre ønsket å utvide og gjøre Students at Risk-ordningen permanent. Det ville ikke et flertall i Utdannings- og forskningskomiteen, som likevel snakker varmt om ordningen.
Studenter skal få beskyttelse med diktatorkondomer Studenter trenger beskyttelse mot autoritære regimer, mener SAIH. Her er løsningen du neppe så komme.
«Det ska æ fiks», sier Borten Moe om godkjenning for ukrainere og russere Forsknings- og høyere utdanningsministeren varsler at søknadsfrister og godkjenning av utdanning vil kunne lempes på for flyktninger fra krigen i Ukraina som vil ta utdanning eller jobbe i Norge.
Demonstrerte for et fritt Ukraina: — En mørk dag Flere frykter for akademiske kolleger, studenter og den akademiske friheten etter Russlands invasjon av Ukraina.
Han er en av 72 studenter som har kommet til Norge gjennom Students at Risk 72 studenter har kommet til Norge gjennom Students at Risk. Nå ber Norge, Tyskland og Polen om europeisk koordinering for forfulgte studenter.
Ber Søreide bla opp ekstra midler for utsatte studenter fra Myanmar etter kuppet Studentene fortsetter protestene mot militærkuppet. Raftostiftelsen og SAIH ber nå om en ekstrabevilgning til Students At Risk for Myanmar.
Krever forutsigbarhet for Students at Risk Oppfordrer Utenriksdepartementet (UD) om å gi mer forutsigbarhet til Students at Risk for å styrke ordningen.
Viderefører ordningen med «Students at Risk» Ordningen med å tilby forfulgte studenter mulighet til å fullføre utdanningen sin i Norge er videreført. Men fortsatt ikke gjort til en permanent ordning.
Mener Students at Risk-ordingen må bli permanent I noen land forfølges studenter som engasjerer seg av myndighetene. En norsk ordning lar dem fullføre utdanningen i Norge. En ny anbefaling anbefaler at ordningen videreføres, og SAIH mener den må bli permanent.
Students at Risk-ordningen blir bare viktigere Mange av studentene som har kommet til Norge siden 2015 har vært viktige ressurser og aktivister for kampene i sine hjemland også mens de har fullført studiene sine i Norge – med muligheten til å gjøre det uten frykt for represalier, skriver Sunniva Folgen Høiskar.
Får bli i Norge til 29. februar Students At Risk. Politiets utlendingsenhet har innvilget Bhekumusa «Bheki» Dlaminis og advokat Brynjulf Risnes' søknad om å få utsatt utreisefristen til 29. februar.
Kan bli utvist frå Noreg frå nyttår Students at risk. Bhekumusa «Bheki» Dlamini frå Swaziland blei i 2015 invitert til Noreg og Universitetet i Bergen gjennom studentprogrammet Students at risk. Til nyttår står han i fare for å bli kasta ut av landet.
Studentytringer er ingen forbrytelse Ny rapport. 294 angrep på høyere utdanningsinstitusjoner i 47 land fra 1. september 2017 til 31. august 2018. Norske myndigheter må sende tydelige signal til autoritære regimer om at ingen skal trues til taushet, skriver SAIH-leder Beathe Øgård.
Slåss for ordning for forfulgte studenter Arendalsuka. Prøveordningen Students at Risk er ikke garantert videreført i 2019. Det bekymrer SAIH-leder Beathe Øgård.
100 flere angrep mot studenter og forskere Antall angrep mot studenter, forskere eller lærere innen høyere utdanning har nesten doblet seg på ett år. Schoolar at Risk har registrert 257 angrep i 35 land, 100 flere enn året før.
Vi er klare for å ta imot flere Rektorene ved tolv universiteter og høgskoler, og lederne i SAIH og NSO, mener Børge Brende må videreføre Students at Risk-ordningen.
Hopes that Students at risk can be made permanent The Students at Risk program is still in a pilot stage. Rector at the University of Oslo, Ole Petter Ottersen, hopes that this program can be made permanent.
Nyeste artikler
Tid for forskning
Vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Vil legge om doktorgradsutdanninger
Grande mener NTNU i for stor grad har tatt hensyn til politiske forventninger
Landet som visste for lite
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring